Vragen? We staan voor u klaar!

Vragen? We staan voor u klaar!

Welke lijmsoort kan ik het beste gebruiken?

Regelmatig krijgen we de vraag welke lijm het beste gebruikt kan om 3d plaatjes op een kaart te plakken. Daarbij moeten we natuurlijk voorop stellen dan iedereen zijn eigen favoriete lijmsoort heeft om de 3d plaatjes op een kaart te plakken. Sommige klanten blijven immers hun eigen lijmsoort gebruiken, simpelweg omdat dit zo fijn werkt.

Laten we daar ook heel duidelijk in zijn. Heeft u zo'n favoriete lijmsoort, blijf deze dan vooral gebruiken. Het is uw hobby, en daar mag u vanzelfsprekend uw eigen favoriete lijmsoort bij blijven gebruiken. Zelf hebben we hebben onlangs verschillende soorten lijm geprobeerd om te kijken welke het beste te gebruiken is. En daar zit best nog wel wat verschil in.

Wanneer u Pritt of een andere lijm gebruikt gaat de kaart bobbelen is ons opgevallen. Als u er iets te veel op doet, komt het er aan de zijkanten uit. Bij normale lijm zult u dit altijd blijven zien. Wanneer u fotolijm gebruikt, kunt u dit eenvoudig met de vinger wegvegen, zonder dat er blijvende sporen achterblijven.

Dat is ook eigenlijk meteen de reden dat we veel lijmsoorten afraden, bijvoorbeeld verschillende snel drogende of erg vloeibare lijmsoorten. Ook daarbij loopt het vaak tussen plaatje en karton uit. Het moet weer weg geveegd worden met de vingers, en dat is ook niet altijd even prettig.

Snel drogende lijmsoorten hebben weer het nadeel dat het moeilijk verwijdert kan worden met de vingers, en bovendien kunnen de vingers, althans de lijm, te snel opdragen. Renka Hobby adviseert daarom Collall fotolijm te gebruiken. Uit voorraad leverbaar in onze webshop in 50 en 100ml tubes. Collall fotolijm is de lijmsoort die uit onze eigen testen gewoonweg als beste uit de bus kwam. Bijkomend voordeel is de prijs van deze lijm, die u natuurlijk via onderstaande link in onze webshop kunt kopen.

- Collal fotolijm tube á 50 ml € 1,75
- Collal fotolijm tube á 100 ml € 2,50