Vragen? We staan voor u klaar!

Vragen? We staan voor u klaar!

Enkele tips voor zelf kaarten maken: stickers en stickervellen

Veel mensen maken zelf kaarten of wenskaarten, vaak met een 3D motief. Soms kan dat best lastig zijn, vooral als je werkt met kleine stickers of kleine 3D motieven.

Daarom hebben we hier enkele tips geselecteerd die het wat makkelijker kunnen maken.

Stickervellen gebruiken

Lastig om de gewenste sticker van het stickervel te krijgen? Ga met een natte vinger over de sticker, bijvoorbeeld de tekst Hartelijk Gefeliciteerd, en de sticker komt makkelijker los van het stickervel.

Heb je een stickervel met tekst dan is, is ook vaak lastig om deze recht op de kaart te plakken.

Je kunt de sticker met tekst recht plakken door bijvoorbeeld eerst met potlood een rechte streep te plaatsen. Zo kun je de tekst makkelijker recht plakken.

Een andere methode is om een stukje plakband over de sticker met tekst te plakken, de sticker van het vel te halen, en dan op e kaart te plakken. Zo kun je als het ware makkelijker mikken en de tekst recht plakken. Het plakbandje trek je vervolgens voorzichtig van de sticker af.

Nog een andere methode is om de sticker met een pincet op de kaart te plakken. Ook daar mee kun je ietwat beter mikken. Dit gaat vooral goed met kleine stickers.

Gebruik je meerder stickervellen dan kun je deze het beste in een opbergmap bewaren. Hiervoor hebben we een speciale sticker opberg map, waar 25 verschillende vakjes in zitten.

Stickervel over waar alle stickers al vanaf zijn? Gooi deze dan niet zomaar weg. Er zitten immers nog randen en dergelijke aan die je kunt plakken. Hier kun je met een stans of ponsje verschillende figuurtjes uit stansen of ponsen.

KLIK HIER VOOR ONS ASSORTIMENT STICKERVELLEN